Mis eristab teraskatust teraskatusest? 

Paljud meist plaanivad elus varem või hiljem maja ehitust, renoveerimist või katuse vahetust. Olles selles protsessis, seisame silmitsi olukorraga, kus peame valima selle õige katusematerjali. Valik võib võtta esmapilgul silme eest kirjuks – kas valida teraskatus või midagi muud? Ent eriti meie kliimas, kus ilmastikuolud on äärmuslikud, on oluline teha läbimõeldud valik – parim selleks on teraskatus.

Tallinna külje all Viimsis on toodetud juba pea 35 aastat Weckmani teraskatuseid, mida eristab üks ülioluline detail – turu parim SSAB tooraine. Rootsi kontsernil SSAB-l on pikaaegne värvitud teraspleki tootmise kogemus just põhjamaiste kliimatingimuste jaoks, millest valmistatakse turu parimaid teraskatuseid. Soomes on aga Weckman tegutsenud juba üle 60 aasta.

Katus Progant. Lisaks tootsime paanid ja lisaplekid oma Viimsi tehases.

Põhjus peitub detailides

Teraskatus on meie kliimas eelistatud mitmel põhjusel. Esmalt ei ole terasprofiil poorne, mis tähendab, et teraskatus ei murene, mõrane ega sammaldu. Terasprofiil ei ima niiskust ehk pidev temperatuuri vaheldumine pluss- ja miinuskraadide vahel ei lõhu terasprofiili vähimalgi määral, olles ilmastikukindel. 

Renoveerimistöödel on teraskatuse kasuks tema väike kaal, mille tõttu ei pea muretsema katuse konstruktsiooni kandevõime pärast, mida olemasoleval hoonel võib olla keerukas tõsta. Plekk-katust on lihtne hooldada ning olles esinduslik ja esteetiline, tabatakse plekk-katusega mitu kärbest ühe hoobiga.  

Ekslik on arvata, et tugevate tuultega võtab teraskatus tuule alla. Siinkohal on küsimus rohkem aluskonstruktsioonis, selle ehitustöös ja nõuetekohases katusekatte paigalduses. Õigesti kinnitatud teraskatuse plaate tuul ega torm ei ohusta. Enamuses tormikahjudest on hoopis seotud puitkonstruktsioonide või roovituse vigadest, mis tekkinud seoses paigaldusega.

Weckman katustega ei pea muretsema paigalduse pärast, sest meie volitatud partnerid paigaldavad katuseid kõikjal üle Eesti.

Progant PuralMatt pinnakattega tooraine on Eesti turul saadaolevatest parim võimalik. Tootjaks Rootsi terasekontsern SSAB.

Uue põlvkonna terasprofiil Progant – kvaliteetne ja vastupidav

Weckmani uuema põlvkonna lukkvalts ehk klassik terasprofiil on Progant. Nagu mainitud, on Progant valmistatud kvaliteetsest Rootsi SSAB terasest, mis tuleb kuni 50-aastane kasutusaja garantiiga, mis tähendab, et piltlikult öeldes on Progant teraskatusega pensionipõlv muretu. 

Weckmani profiilid on sõltuvalt nende tehnilistest omadustest jagatud kolme kvaliteediklassi: Weckman Premium tehniline kasutusaeg on 50+ aastat ja pinnakatte garantii 25 aastat, Weckman Standard vastavalt 40+ ja 15 aastat ja Weckman Economy vastavalt 30+ ja 10 aastat.

Weckman Premium 50,  Weckman Standard 40, Weckman Economy 30.

Weckman ei panusta ainult inimeste, vaid kogu keskkonna heaollu

Weckmani profiilid on toodetud üle 90% taaskasutatud terasest, mida saab hiljem omakorda 100% taaskasutadatoetades nii jätkusuutlikkuse kui ringmajanduse põhimõtteid. Premium ja Standard klassi profiilid on kaetud uue põlvkonna GreenCoat® BT biotehnoloogilisi komponente sisaldavate keskkonnasõbralike värvidega. 

Lähiaastatel on plaanis Weckmani katuseplekkide tootmiseks kasutada SSAB süsiniku neutraalset terast ZERO.

Kiire paigaldus ja madalamad kulud – tõhus ja ajasäästlik valik

Kui aeg surub peale ning töödega on vaja kiiresti, kuid kvaliteetselt ühele poole saada, siis teraskatust on kiirem ja lihtsam paigaldada. See omakorda muudab ka ruutmeetri hinda madalamaks. Nii saab ühe hoobiga hoida kokku aega ja raha. 

Lihtne hooldada – kestev ja vaevatu katusehooldus

Värvitud tsinkplekist terasleht ei lase veel ja niiskusel, samblal, puuokstel ja muul orgaanilisel kõdu materjalil katusele koguneda ning materjali kahjustada. Ka talvine lumi libiseb üldjuhul oma kaalu mõjul ise katuselt maha.

Seetõttu on iga aastane katuse ülevaatus ja hooldus üsna lihtne, kuid siiski oluline. Katuse puhastamine mustusest, võimalikud mehaanilised ja pinnakatte kahjustused tuleb likvideerida, et tagada katusekatte pikaealisus.

Weckmani mitmekülgsus – valik erinevate profiilide vahel

Weckmani tootevalik pakub mitmesuguseid profiile, mis rahuldavad erinevaid maitse-eelistusi ja arhitektuurilisi nõudmisi. Weckmani katused on praktilised, elegantsed, esteetilised ning loovad parema tuleviku ka järgnevatele põlvedele. Weckmani tootevalikust leiab kauneid kiviprofiile, elegantseid valtsprofiile ning universaalseid laine- ja trapetsprofiile.

Otsustades teraskatuse kasuks, garanteerid kindluse ja meelerahuPärast katuse paigaldamist on mõne aastaga juba näha, kas tööd on teostatud õigesti, korralikult ja kvaliteetselt. Katusest pole suurt kasu, kui seda pole õigesti maja kaitsma paigaldatud. Ehk katuse paigaldusel on ülioluline korrektse paigaldusjuhendi või teiste toimivate ehituslahenduste järgimine. Seepärast on Weckmanil volitatud partnerid kõikjal üle Eesti, kes paigaldavad Weckmani katuseid oskuslikult ja kvaliteetselt. Nimistu partneritest maakonniti on leitavad meie kodulehelt. Aitame ka vajaduse korral elamu või hoone väärtusele vastava katusekattematerjali kvaliteediklassi valimise ning kvaliteetsete katusetarvikute ja vihmavee ärajuhtimise lahendustega.

Katuse ja maja tervis sõltub ka tarvikutest

Katuse paigaldamine ei tähenda veel seda, et saaks jalad seinale visata. Meie kliimas on oluline, et vesi juhitakse katuselt korrektselt ära, sest muidu saavad kahjustada maja fassaad ja vundament. Eos katuseremondi, -vahetuse või uue ehitusega peaks ette nägema katusele ka turvatooted ja vihmaveesüsteemi. Meie gruppi kuuluva Orima ümarad ja kandilised vihmaveerennid on valmistatud 0,55mm paksusest kuumtsingitud terasest, mis mõlemalt poolt viimistletud GreenCoat RWS PRO pinnakattega. Spetsiaalne pinnakate annab vihmaveesüsteemidele kauni välimuse ning suurendab kuumtsingitud terase korrosioonikindlust, mis ei luba rennil roostetada pidades vastu aastakümneid.


Hooldamiseks peab majaomanik kindlustama ohutu katusele pääsemise ja liikumise. Selleks on vajalikud käiguteed, redelid ja lumetõkked. Ka hoone lähiümbrus peab olema turvaline – lume ja jää kukkumist katuselt tuleb takistada, et kaitsta tervist ja vara. Siinkohal soovitame Weckmani gruppi kuuluva Orima katuse ohutus- ja turvatooteid.

Katuseredelid, seinaredelid, muu atribuutika (turvaköied, käiguteed, turvasiinid) – ohutus- ja turvalahendused annavad kindlustunde nii katusel liikujale kui ka majaomanikule. Weckmani ja Orima kaasaegsed, vastupidavad ja silmailu pakkuvad tooted kaitsevad hoonet ning tagavad pikaajalise meelerahu selle elanikele. Keskkonnasõbralikke teraskatuseid ja katusetarvikuid pakkuv Weckman on valmis oma koostööpartneritega tooma Sinuni kvaliteeti olenemata, kas elukoht on eramajas, kortermajas või ridaelamus. 

Küsi pakkumist ja lisainfot info@weckman.ee või helista E-R 08.00–17.00 numbril 605 5690 või 5866 8887.

Ei soovi maksta kogu summat korraga? Maksa osamaksete kaupa!